Müşteri Kişisel Verilerinin Korunması Politikası
Müşteri Kişisel Verileri Aydınlatma Metni
Çağrı Merkezi Aydınlatma Metni
Çerez Politikası
Gizlilik Politikası
Kullanım Koşulları
Sıkça Sorulan Sorular
Masterpass

Getir- Müşteri Kişisel Verileri Aydınlatma Metni

Getir Perakende Lojistik A.Ş. (“Getir”) olarak, siz müşterilerimize ait kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”), ikincil düzenlemeleri ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu Kararlarına uygun olarak işlenmesi ve korunması için azami hassasiyeti göstermekteyiz. Bu aydınlatma metni (“Aydınlatma Metni”), Getir tarafından yönetilen internet sitesi (“İnternet Sitesi”) aracılığıyla, kişisel verilerinizi veri sorumlusu sıfatıyla nasıl işlediğimize dair sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.Kişisel verilerinizin korunmasına yönelik aldığımız tedbirler ve kişisel verileri işlerken uyum sağladığımız kurallar hakkında detaylı bilgi için ayrıca  göz atmanızı öneririz.

Getir Hangi Kişisel Verilerinizi İşler?

Size sunduğumuz hizmet kapsamında aşağıda belirtilen kişisel verilerinizi işliyoruz:
Kimlik BilgileriAd-soyadı
Hesap BilgileriMüşteri ID (Müşteri numarası)
İletişim BilgileriGetir hesabınıza kayıtlı GSM numarası, e-posta adresi, adres
Profil FotoğrafıGetir hesabınıza yüklediğiniz profil fotoğrafı
Ödeme BilgileriÖdemelere ve ödeme yöntemlerine ilişkin bilgiler
Müşteri İşlem BilgileriAlışveriş/sipariş geçmişi, sipariş bilgisi, sipariş sayısı, İnternet Sitesi kullanım bilgileri, tercih, beğeni, ilgi alanları ve kullanım alışkanlıkları, reklam ID (kimlik tanımlayıcıları), fatura bilgileri, talep/şikâyet bilgisi, yorum, puan ve değerlendirme bilgileri
Görsel ve İşitsel KayıtlarÇağrı merkezi ile yaptığınız görüşmelere ilişkin ses kayıtları
LokasyonTarayıcı ayarları aracılığıyla izin vermeniz halinde İnternet Sitesi tarafından otomatik olarak elde edilen veya sizin tarafınızdan manuel olarak eklenebilen, bulunduğunuz konum verisi
İşlem Güvenliği BilgileriCihaz türü, modeli, işletim sistemi ve sürümü gibi kullandığınız cihaza ilişkin veriler, IP adresi, kullanıcı işlem kayıtları, giriş yapma yöntemi (Google/Facebook/Apple ID aracılığıyla)

Getir Kişisel Verilerinizi Hangi Yöntemlerle, Amaçlarla ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanarak İşler?

İnternet Sitesi üzerinden, çağrı merkezi aracılığıyla telefon üzerinden ve bizimle e-posta aracılığıyla iletişim kurmanız halinde e-posta üzerinden tamamen otomatik ve kısmen otomatik yöntemler ile elde ettiğimiz kişisel verilerinizi, Kanun’un 5. maddesinde belirtilen hukuki sebeplere dayalı olarak işliyoruz. Kişisel verilerinizi işleme amaçlarımız ve dayandığımız hukuki sebeplere aşağıda yer verdik:
Süreçte İşlenen Kişisel VerilerinizKişisel Veri İşleme SüreciDayanılan Hukuki Sebepler
Kimlik bilgileri, hesap bilgileri, iletişim bilgileri, ödeme bilgileri, müşteri işlem bilgileri, görsel ve işitsel kayıtlar, işlem güvenliği bilgileriHukuki talep ve başvurularınızın incelenmesi, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması; olası hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi ve bu amaçla yetkili kişi, kurum ve kuruluşlarla bilgi paylaşımında bulunulması.Kişisel veri işlemenin, kanunlarda açıkça öngörülmesi (KVKK md. 5/2-a)
Kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, ödeme bilgileri, müşteri işlem bilgileriİnternet Sitesi üzerinden verdiğiniz siparişlere ilişkin sözleşme ve satış süreçlerinin yürütülmesi,
Ödemelere ilişkin finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, siparişiniz sonucunda fatura düzenlenmesi.
Kimlik bilgileri, hesap bilgileri, iletişim bilgileri, ödeme bilgileri, müşteri işlem bilgileri, işlem güvenliği bilgileriFaaliyetlerimizin mevzuata uygun olarak yürütülmesi ve hukuki yükümlülüklerimiz kapsamında saklanması zorunlu olan verilerin muhafazası.
Kimlik bilgileri, hesap bilgileri, iletişim bilgileri, profil fotoğrafı, işlem güvenliği bilgileriHizmetlerimizden yararlanabilmeniz için bilgilerinizin doğrulanması, üyelik kaydınızın oluşturulması ve hesabınıza giriş imkânı sağlanması.Kişisel veri işlemenin, Getir ile aranızdaki sözleşmenin kurulması veya ifası için gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
Kimlik bilgileri, ödeme bilgileri, müşteri işlem bilgileri, lokasyonSiparişlerinizin oluşturulması ve ödeme süreçlerinin yönetilmesi, siparişin onaylanması, sipariş verdiğiniz ürünlerin adresinize ulaştırılması için ödemenin alınması ve ürününüzün teslim edilmesi.
LokasyonBulunduğunuz konumda hizmet veren restoran seçenekleri ve GetirÇarşı üye işyerleri ile bulunduğunuz konuma uygun ürün seçeneklerinin size sunulması.
Kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileriÜyeliğiniz, siparişleriniz ve İnternet Sitesi kullanımınıza dair gerekli konularda sizinle iletişime geçilmesi; Getir kuryeleri, GetirYemek restoranları ve GetirÇarşı üye işyerleri ile aranızdaki iletişimin yürütülmesi (Getir’e kayıtlı GSM numaranız Getir kuryeleri ile paylaşılmamaktadır.)
Kimlik bilgileri, müşteri işlem bilgileri, ödeme bilgileriÖdemelere ilişkin finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, siparişiniz sonucunda fatura düzenlenmesi.Kişisel verilerin hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için işlenmesi (KVKK md. 5/2-ç)
Kimlik bilgileri, hesap bilgileri, profil fotoğrafı, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileri, ödeme bilgileri, işlem güvenliği bilgileriFaaliyetlerimizin mevzuata uygun olarak yürütülmesi ve hukuki yükümlülüklerimiz kapsamında saklanması zorunlu olan verilerin muhafazası.
Kimlik bilgileri, hesap bilgileri, müşteri işlem bilgileri, görsel ve işitsel kayıtlarÜrününüzün teslim edilmesi üzerine, siparişinize ilişkin talep/şikayetlerinizin alınması ve sonuçlandırılması.Kişisel verilerin bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için işlenmesi (KVKK md. 5/2-e)
Görsel ve işitsel kayıtlarTalep ve şikâyet yönetimi kapsamında yazışmaların ve çağrı merkezi ile yaptığınız görüşmelerin hizmet kalitemizin iyileştirilmesi amacıyla kayıt altına alınması.Kişisel veri işlemenin meşru menfaatlerimiz için zorunlu olması (KVKK md. 5/2-f)
Kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileriMüşteri ilişkilerinin yönetilmesi, müşteri memnuniyeti ölçümleri kapsamında anket ve benzeri beğeni/talep/şikâyet tespit yöntemleri vasıtasıyla sizinle iletişime geçilmesi.
Kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileriÜrün/hizmetlerimizin iyileştirilmesine yönelik yazılı veya sözlü talepleriniz, şikayetleriniz ve geri bildirimlerinizin incelenmesi, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması.
Kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileriÇekiliş ve yarışmaların düzenlenmesi ve bunlara katılmanız için gerekli işlemlerin yapılması; ödül, hediye vb. içeriklerin tarafınıza ulaştırılması.
Hesap bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileri, ödeme bilgileri, lokasyon, işlem güvenliği bilgileriÜrün ve hizmetlerimizin geliştirilmesi için analizler yapılması.
İş faaliyetlerimizin incelenmesi ve denetlenmesi, ürün ve hizmetlerimize dair raporlama çalışmalarının yürütülmesi.
Kimlik bilgileri, hesap bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileri, lokasyon, görsel ve işitsel kayıtlar, işlem güvenliği bilgileriMüşterilerimize sunduğumuz hizmetlerimiz ile kampanya ve indirimlerin kötüye kullanılmasının ve dolandırıcılığın tespit edilmesi ve önlenmesi.
İletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileri, lokasyonTercih, beğeni, ilgi alanları ve kullanım alışkanlıklarınız ile bulunduğunuz konuma en uygun ürün seçeneklerinin ve kampanyaların sunulması.Kişisel verilerinizin işlenmesine açık rıza vermiş olmanız (KVKK md. 5/1)

Kişisel Verileriniz Hangi Koşullarda Üçüncü Kişilere Aktarılır?

Kişisel verileriniz Kanun’un 8. ve 9. maddelerine uygun olarak, amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde aşağıdaki hallerde üçüncü kişilere aktarılır:
Aktarılan Kişisel VerilerinizAktarımın AmacıAlıcı GrubuDayanılan Hukuki Sebepler
Kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileri, ödeme bilgileri, lokasyonDağıtıcı, kurye ve restoranlar ile müşteriler arasındaki iletişimin yürütülmesi, müşteri sipariş işlemlerinin yürütülmesi, kuryelerin siparişin teslim edileceği adres hakkında bilgilendirilmesi.Getir ve GetirSu Dağıtıcıları, Kuryeleri, GetirYemek Restoranları, GetirÇarşı Üye İşyerleriKişisel veri işlemenin, Getir ile aranızdaki sözleşmenin kurulması veya ifası için gerekli olması
(KVKK md. 5/2-c)
Kimlik bilgileri, hesap bilgileri, profil fotoğrafı, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileri, ödeme bilgileri, lokasyon, işlem güvenliği bilgileriGetir’in sunduğu ürün ve hizmetlerle ilgili olarak altyapı ve bilişim hizmeti sağlayanlar dahil tedarikçilerimizden destek alınması, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, iş ortaklarımız ve tedarikçilerimizle ilişkilerin yönetilmesi.Yurt İçi ve Yurt Dışındaki İş Ortakları & TedarikçilerKişisel veri işlemenin, Getir ile aranızdaki sözleşmenin kurulması veya ifası için gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
Kişisel veri işlemenin meşru menfaatlerimiz için zorunlu olması (KVKK md. 5/2-f)
Kimlik bilgileri, hesap bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlem bilgileri, ödeme bilgileri, işlem güvenliği bilgileri ve yetkili kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilebilecek diğer kişisel verilerinizHukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, bu kapsamda yetkili kişi, kurum ya da kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuki süreçlerin yürütülmesi ve faaliyetlerimizin mevzuata uygun olarak yürütülmesi.Yetkili Kişi, Kurum ya da KuruluşlarKişisel veri işlemenin, kanunlarda açıkça öngörülmesi (KVKK md. 5/2-a)
Kişisel verilerin hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için işlenmesi (KVKK md. 5/2-a)

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız Nelerdir?

Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahipsiniz:
  1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  5. Kişisel verileriniz eksik veya yanlış işlenmişse bunların düzeltilmesini isteme,
  6. Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7. Kişisel verilerinizin Kanun’un 7. maddesi kapsamında silinmesi veya yok edilmesi ve kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesine ilişkin taleplerinizin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  8. Kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Kanun’un 11. maddesinde düzenlenen haklarınızı kullanmak ve taleplerinizi Getir’e iletmek için aşağıdaki yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz:
  1. Talebinizi, sistemlerimizde kayıtlı e-posta adresinizi kullanarak
  2. Talebinizi, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresiniz aracılığıyla adresine güvenli elektronik imza veya mobil imza aracılığıyla,
  3. Talebinizi, kimliğinizi tevsik edici belgeleri de ekleyerek yazılı olarak, Etiler Mah. Tanburi Ali Efendi Sok. Maya Residences Sitesi, T Blok, No:13 İç Kapı No: 334, Beşiktaş/İSTANBUL adresine
gönderebilirsiniz.Getir, Kanun’un 13. maddesine uygun olarak, başvuru taleplerinizi, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. İşlemin maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarife uygulanacaktır. Talebinizin reddedilmesi halinde, ret nedeni/nedenleri yine en geç 30 (otuz) gün içinde tarafınıza iletilecektir.

Aydınlatma Metni Hakkında

İşbu Aydınlatma Metni, değişen şartlara ve hukuki düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla güncellenebilecektir. Şirketimiz tarafından yapılacak güncellemeler İnternet Sitesi üzerinden bildirilecektir.Güncelleme tarihi: Mayıs 2022